Prifest

Prifest

Duke parë dhe ndjekur shembujt e mire e shume shteteve ne botës është dëshmuar qe promovimi më i mire i një shteti është kultura. Qëllimi i Prifestit është të hap dyert e shtetit më tëri në botë dhe t’i mundësojë Kosovës filmat më të mire botëror. Krahas kësaj ky festival mundohet te promovoj sa më mirë filmat Kosovar audiences ndërkombëtare.

Fondacioni “Dritan Hoxha” ishte një ndër partnerët e edicionit të katërt të Prifest  ku dhe çmimi i jurisë së medias iu dha nga znj. Vjollca Hoxha filmit “Tre Botë” nën regjinë e Catherine Corsini.